Militærhistorie med selfie i en F-16

Både den amerikanske borgerkrig & 2. verdenskrig kan opleves på Veterantræffet. Men hvad har den amerikanske borgerkrig i 1861-1865 med Danmark at gøre?

Mange udvandrede danskere deltog i krigen, og samtidig var Danmark i krig med Preussen hvor vi i 1864 tabte Slesvig, Holsten og Lauenborg. Så både militær- og udvandringshistorisk er det interessant.

Hvordan er det at gå i sømbeslåede støvler en hel dag? Hvordan virker en forladeriffel? Hvad spiste man egentlig i felten dengang – og hvordan kunne man peppe de tørre beskøjter op? Det kan man finde ud af nu og samtidigt se gamle våben i brug.

2.verdenskrig står lidt tydeligere og igen skal vi her lære af historien at der findes godt og ondt. Igen blev Danmark løbet over ende af tyskere og efter fem år blev vi atter frit. På terrænbanen kan man opleve genskabelser af krigsslag med originale køretøjer m.v. Bulder og brag kan forekomme.

Samtidigt er der en stor udstilling af de mange køretøjer og andet fra de to perioder. Og også et vaskeægte F-16 jagerfly, som man kan komme op i og lige tage en selfie.

Det er en del af Græsted Veterantræf du ikke må misse!!

Fotos af: Snapshooter.dk v/Lars Christiansen http://www.snapshooter.dk/

 

 

#veteranbil #reenactment #græsted #reenactor #visitnordsjælland #visitdanmark #nordsjælland #kræmmermarked #loppemarked #visitdenmark #nordsjaelland

 

2 Comments on “Militærhistorie med selfie i en F-16”

  1. Æhm-det er nu underligt for en som er opvokset i efterkrigstidens Danmark under den kolde krig, at måtte erkende at Danmark, nu er helt fastslået som krigsførende; men også på hobbyplan sværmer for krigshandlinger.
    Måtte vi koncentrere os om at hjælpe Ukraine; men ikke puste til krigshobbies

    1. Vi forstår din bekymring men dette er ikke for at forherlige krig og lign. Desværre?? er det sådan at krige også medfører udvikling og ikke at forglemme historien bagved som vi skal tage ved lære af så vi undgår disse konflikter i fremtiden. Og en hobby som denne medfører heldigvis ikke dødsfald for det er bare teater lige som film og teaterstykker om krige også er.
      Mvh. Bo.

Comments are closed.