Wrestling; Sport eller Teater?

Wrestling er en blanding af performancekunst og underholdning, der kombinerer idræt og scenekunst. Wrestling stammer fra 1800-tallet, hvor det typisk viste tilskuerne, hvor stærke mænd kunne være. Den moderne udgave af wrestling består typisk af forskellige slag- og gribeteknikker, og det kræver specialtræning og ekstraordinær fysik at udføre disse.

Asbjørn Riis var den første
I Danmark tog wrestling for alvor sin start i 1990’erne da Asbjørn Riis åbnede en wrestlingskole på Mors. Asbjørn Riis kan således betragtes som grundlæggeren af wrestling i Danmark. I dag er de udøvende wrestlere i Danmark hovedsageligt samlet i Dansk Pro Wrestling. Siden er sporten tiltaget og ofte har wrestlerne fantastiske navne, som skal få det til at løbe koldt ned ad ryggen på modstanderen.

 

I wrestling er der få regler
Det hele er skuespil og der er to måder at vinde på. Enten ved at lægge modstanderen ned og vente på at dommeren har banket tre gange i gulvet. Man må dog ikke sidde eller ligge direkte på modstanderen. Eller ved KO (knockout). Her skal modstanderen banke tre gange i gulvet før han er ude. Og dette sker kun efter et show der, på dramatisk vis, fører tilskuerne til enden. Kampe foregår mellem to eller flere wrestlere eller hold. Hvert hjørne kan bestå af en wrestler eller et hold med to eller flere wrestlere på. De fleste kampe mellem hold foregår under specielle tagteam-regler. Der kan kun være én vinder eller et vindende hold.

Dansk Pro Wrestling på Græsted Veterantræf
Wrestlerne på Veterantræffet kommer fra DPW (Dansk Pro Wrestling) og de vil levere forrygende shows i Musikteltet om søndagen. Og det er tilladt for publikum at deltage aktivt med buhen og hujen. Det er næsten et krav, da wrestling også ses lidt som et totalteater, hvor publikum er en del af showet. Glæd jer til anderledes oplevelse hvor alle kan blive en del af et storslået show.

Oplev LIVE wrestling i Musikteltet
Søndag d. 28. maj
Kl. 11.00 og 14.30

Du kan varme lidt op til søndagen, ved at se nedenstående video af en udendørs kamp mellem Ragnar vs Nitro green, som begge er fra DPW.

YOUTUBE_VIDEO

 

 

#veteranbil #reenactment #græsted #reenactor #visitnordsjælland #visitdanmark #nordsjælland #kræmmermarked #loppemarked #visitdenmark #nordsjaelland #dpw