Nostalgisk genhør med musik fra de gamle lakplader

Igen i år kommer Leif Druedahl fra 78’er Klubben med sine gamle lakplader og spiller musik i kaffeteltet på sine gamle grammofoner. Ind imellem numrene fortæller Leif om grammofonpladernes historie og om musikken. Leif har i mange år samlet på de gamle lakplader og etablerede 78’er Klubben for at dele glæden ved den gamle musik med andre. Det er ren nostalgi og musikalsk kulturhistorie.

Det er måske en nyhed for den yngre generation, men før i tiden havde man grammofonplader, kassettebånd og andet til at transportere sin musik rundt på. Derfor kan den yngre generation også få en spændende ny oplevelse, ved at besøge Kaffeteltet, og opleve Leif og hans mange plader.

Du kan opleve Leif og hans musik

Søndag d. 9. juni kl. 12.30 & 14.00

Kaffeteltet

Leif med en gammel grammofon

Leif har selv tusindvis af gamle plader. En stor del af dem er de gamle 78’ere, som var lavet af shellak, blev spillet med en speciel grammofonstift, og meget skrøbelige.

Læser man medierne, vil man kunne læse at Leif Druedahl er en engageret mand, som er meget dedikeret til musikkens verden.

Leif i laden de mange lakplader

 

 

For nogle år tilbage, fik Leif Druedahl ca. 106.000 gamle plader, som tilsammen vejer omkring de 25 ton. Disse er pt. ”opstaldet” i en lade, og Leif er i gang med at digitalisere dem, så mange flere kan få glæde af at lytte til dem.

Dette kan man læse mere om i denne artikel fra TV2-Lorry, ”Leif redder kulturskat”.

Leif siger selv; ”For mig er er det et spørgsmål om at bevare og formidle”.

Hvilket er præcis det, det handler om for Græsted Veterantræf også, nemlig at bringe det, der var engang, videre til de næste generationer.

 

Facebookyoutubeinstagram
Del dette:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.