Damp har altid været en del af Veterantræffet

Og vi kan igen glæde vores gæster med et udvalg af disse prægtige gamle maskiner. Ikke alle er lige gamle, men optræder som replica eller miniatureudgave af de oprindelige udgaver.

 

 

holder til på “Nyvang” i Holbæk. Her hygger den lille forening sig med at gøre sit til, for at bevare de gamle maskiner. De beskriver sig selv som en gruppe dampentusiaster, der mødes jævnligt for at restaurere, vedligeholde og ikke mindst køre med klubbens materiel. Damptromleklubben ejer tre forskellige damptromler, som før i tiden var meget brugt til vejarbejde.

Mini Fowler showmans Road locomotif  

Er en nyhed i år, som for første gang besøger dansk jord. Dette er en miniatureudgave af en kendt engelsk dampmaskine, som kommer direkte fra Holland.

 

Damp på træskoen

Sidste år var en dampmaskine, som producerede træsko, en stor attraktion. Vi gentager succesen, så John er ankommet, også fra Holland, med den fine træskomaskine samt et par damptraktorer. Kom vejen forbi, måske ender du med et fuglehus eller en fin pyntegenstand til blomsterne derhjemme.

Pieter, Elina, Harry and Riejanne er kærkomne som altid, med deres dampmaskiner en Foden Steamlorry type ”c” og Elephanten.

Endnu en stor nyhed

En anden nyhed en ”Stanley” dampbil. En ganske flot og prægtig dampmaskine, og usædvanlig stor, sammenlignet med vore dages småmaskiner.

 

 

Facebookyoutubeinstagram
Del dette:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.