Racerløb i Nordsjælland

Som omtalt andre steder på hjemmesiden, er der racerløb på de landevejene rundt omkring Græsted, hvilket fører til lukkede veje.

Men Græsted Ringen medfører ikke lukkede veje, selvom det også er klassisk racerløb. Der var premiere sidste år og igen i år, kan den opleves.

Cable Racing, eller Tether cars som de også kaldes, præsenteres som et nyt gammelt indslag på dette års Veterantræf.

Bilerne havde et særligt beslag monteret på siden, så der kunne påsættes en stålwire til bilen. Stålwiren var i den anden ende monteret på midten af den cirkulære bane. Der var officielle banestørrelser og banerne var lavet i jævn og glat beton.

Løb blev vundet ved at sammenligne gennemsnits-hastigheden på otte omgange. ”Piloten” afgjorde selv hvornår hans eller hendes bil var på sin maksimale hastighed, og derefter taltes omgange fra det tidspunkt.

Tether cars blev udviklet og startet i 1920–1930’erne. Især fra sidst i 1940’erne til starten af 1960’erne, havde det sin storhedstid. Først lavet af hobbyhåndværkere, senere blev tether-biler produceret i et lille antal af kommercielle producenter.

Græsted Veterantræf har bygget sin egen bane, til disse små fartuhyrer, som kan opnå hastigheder på op til 100 km/t i dag. Banen har i foråret fået ny glat belægning, og er nu klar til årets træf.

Facebookyoutubeinstagram
Del dette:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.