Deltag i det historiske racerløb i Græsted


Igen i år kan Græsted Veterantræf præsentere en stor historisk nyhed.
I forbindelse med afholdelsen af det fantastiske tilbagevendende Græsted Veterantræf, vil der i dagene 8. – 9. juni, blive kørt racerløb på de lokale veje, arrangeret i et samarbejde mellem Historisk MotorSport (HMS) og Græsted Veterantræf, i Hillclimb/Sprint.

Ofte er denne disciplin forbeholdt det Fynske og Jydske område, men nu er der mulighed for at komme helt tæt på bilerne, både i ryttergården og ude på løbsstrækningen.
Der køres 2 ruter på henholdsvis 2,2 km og 2,8 km. Det ene løb køres om lørdagen, og det andet om søndagen. Begge løb er tællende til Historisk Motor Sport (HMS)-mesterskabet.

Bilerne befinder sig på en flot ryttergård, inde på Græsted Veterantræfs område, og publikum vil have adgang til området, så der kan tales med kørerne og se deres flotte historiske racere.
I alt forventes ca. 60 deltagende biler at køre disse to dage.


Du kan også deltage i løbet
Har du lyst til at prøve Hillclimb i Pinsen, så har du chancen nu, her på Græsted Veterantræfs Hillclimb/Sprint.
Du skal bare have en standardbil, fra før 1990, minimum en 3 punkt sikkerhedssele, og en e-mærket styrthjelm.
Du tilbydes et gratis kursus om lørdagen den 8. juni om morgenen, og så er du klar til at prøve at køre Hillclimb med din bil, blandt en masse kørere, som meget gerne vil hjælpe.
Det er rigtigt spændende og en stor oplevelse at prøve kræfter med sin bil. Hastigheden bestemmer du selv, da vi kører enkeltstart på hurtigste tid.
Du skal huske at tilkøbe en endagslicens og en vognbog under tilmeldingen, samt afkrydse at du ønsker at deltage i det gratis debutantkursus. Så er du klar til start.

Du kan læse mere her og tilmelde dig nu på:
Historisk MotorSports Græsted Veterantræf Hillclimb-side
På tilmeldingssiden vil du både finde regler for løbene og anden nyttig information. Deltager du som kører, er der desuden to adgangsbilletter, med i deltagergebyret.
Sidste frist for tilmelding er: Fredag d. 31. maj.
Lidt info om Hillclimb/sprint
I Hillclimb køres der om hurtigste tid over en fastlagt, helst snoet strækning op ad bakke.
Hillclimb er stadig meget populært overalt i Europa, med mange permanente anlæg, især i England. De mest kendte er nok Prescott og Shelsley Walsh. Den sidste er fra 1905 og dermed Englands ældste, den måler 914 m og har et berygtet s-sving undervejs. De kortere Hillclimbs er ofte meget publikumsvenlige, idet publikum som følge af højdeforskellen får et godt overblik over hele banen.

Hillclimb er desuden meget velegnet for nybegyndere og kørere, som ønsker at skåne deres biler.
I 1994 tog HMS ideen med bakkeløb op, og stod for to meget vellykkede arrangementer i Ganløse og Venslev. Og i 1997 påbegyndtes Munkebjerg Hillclimb på de stejle og snoede veje ved Vejle. Senere kom Det Fynske Bakkeløb og Rold Hill Climb til.
Siden har det udviklet sig til en mesterskabsserie på 6 løb årligt, hvor Sprint ligeledes indgår.
Og i år køres der også omkring Græsted Veterantræf.
Så kom og få en på opleveren, når der køres ræs på de lokale landeveje.
PS. De viste biler, er biler du både kan og måske kan opleve på Græsted Veterantræf.

Facebookyoutubeinstagram
Del dette:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.