Danskere i Amerika

Foreningen Blue & Gray Civil War Reenactors of Denmark (BGACWRoD), som hvert år afholder et åbent reenacment & living history stævne i Danmark, formidler den historie der ligger i den Amerikanske borgerkrig.

Den Amerikanske borgerkrig i 1861 – 1865, involverede også danskere, derfor er der en god grund til at også danskere er interesserede i den historie der ligger gemt her.

På veterantræffet vil du derfor også kunne opleve en del af den danske historie, selvom den forgik på den anden side af Atlanten.

Mange danskere, og andre skandinaver, deltog i krigen, og samtidig var Danmark jo i krig med Preussen, så for bade militær- og udvandringshistorikere er der meget at beskæftige sig med.

Den amerikanske borgerkrig lagde også grunden til bade ophævelsen af slaveriet og skiftet fra landbrugskultur til industrialisering, masseproduktion og forbrugersamfund – og dermed også nutidens amerikanske samfund og den påvirkning, det har på os i Europa den dag i dag.

For publikum er der flere måder at opleve BGACWRoD på: Først og fremmest som tilskuer til deres spektakulære feltslag, med hvad dertil hører af bulder og brag, hvor publikum kan se og opleve, hvordan det så ud og lød, når borgerkrigshærene tørnede sammen på slagmarken. Der lægges vægt på at bruge autentiske våben, udstyr og taktikker, også selvom det hele foregår i meget lille skala i forhold til, hvordan det gik til i 1860’erne.  Der er sågar også demonstration af de forskellige våbenarter og taktikker. Desuden har man i anden omgang, mulighed som besøgende i deres Open Camp, hvor man kan snakke med de deltagende ”soldater”.

Læs mere i det udleverede program, om hvornår man kan opleve
Nord- og Sydstatshærene, tørne sammen på slagmarken.

Så vel mødt til de amerikanske Nord- og Sydstatshære på Græsted Veterantræf.

 

Facebookyoutubeinstagram
Del dette:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.